måndag, oktober 01, 2012

Dot. . . . ...

Så, låt oss se.

Vi börjar med E.P. datum. Hon var sen. Hon kunde inte komma. Jag frågade varför, och det enda hon sa att det bara inte gick, att hon var för ful, kände sig för konstig, visste inte om hon ens skulle hitta hit. Men hon kom ändå efter ett visst tjatande, men hon sa att det var bra med tjat, det var ett bra stöd. Hon behöver saker som påminner henne om att hon finns på riktigt.

Sen? Hon hade haft en väldigt bra, trevlig, fin semester, hon hade fått vara ifred förutom de hon valde att tillfälligt umgås med. Hon hade tom en fin solbränna. Hon sa att det var första gången någon berömt henne för sin solbränna. (Hon blir inte brun lätt, men slutligen, spöket kan minsann få lite färg...)  Hon berättade att hon börjat dricka öl, och att det var gott. Hon trodde aldrig att hon skulle tycka om öl men nu gjorde hon det och undrade om det var något fel i hjärnan? Hon har haft smakhallucinationer förut. Vi försöker medicinera bort det men det är inte det lättaste med någon som är så svår. 

Vidare. Psykos i lördags. Fast det var en fin höstdag. Stort gap, ingenting fanns eller hände. Trots detta hade hon pysslat och gjort fint i lägenheten. Hon hade köpt två vackra bordslampor i Turkiet där hon varit på semester och ställt dem i sovrummet. Jag säger att det är viktigt att man har en bra miljö att sova i, och hon håller med. Hur det är det med sömnen då? Jo, hon sover jämt, hon är vaken jämt. Samma sak där, vi försöker medicinera henne för att ha henne i ett tillstånd i taget men det är väldigt komplicerat. 

Hon erkänner själv att det är komplicerat. Och att det är som vädret. Det finns inte så mycket att göra. Bara klä sig så man inte fryser... Duger det? 

Utredning skall ske för misstankarna är att hon har posttraumatisk stressyndrom, samt någon form av dissociativ personlighetsstörning. Det blir många namn på många diagnoser på en och samma unga flicka som luktar gott och jag frågade vad hon hade för parfym. (Marc Jacobs - Dot) och hon frågade varför, om hon luktade äckligt? Nej sa jag, tvärtom! Att hon inte förstår sånt, att hon börjar tappa greppet om vad saker har för innebörd och vad saker betyder, att vara på en plats, att kunna datumet, det är oroande. Men samtidigt ler hon och säger att det är lugnt. 

Det är bara att luta sig tillbaka och se vad som händer.

Sen tog vi en cigg utanför mottagningen och pratade om katter. Hon sa att hon ville ha fler djur hemma. För de är vänner, de känner henne, hennes hund måste rastas så hon springer iväg med mobilen i högsta hugg för att ringa sin bästa väninna och se till hur saker stod till.

Jag kommer aldrig få veta hur det stod till. Men jag ber till gud att hon finns kvar nästa måndag.fragment>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar