fredag, februari 15, 2013

No more Normal.

Jag gillar projekt. Utmaningar. Det behöver inte vara att cykla ner till Amsterdam och dricka 37 sorters öl eller något. Det kan bara vara små saker som jag i mitt huvud tänker "i bet i could... blablabla".  Och just nu är mitt "bet" att jag ska skriva här varje dag. Det skrivs så kopiöst mycket onödig data på internet så jag tänkte joina! Lägga upp klipp, bilder, tips, smygreklam och grejer. Säkert träda över en och annan gräns men har ni inte glömt att jag har den där gamla gränslösa sjukdomen som ingen ändå gör någonting åt? Jag skiter fullständigt i vad som skrivs ner i mina journaler av läkare så länge de inte missgynnar mig om någonting skulle hända. 

Jag har tex frivilligt gått med på att sänka min xanar depot, nu äter jag bannemig bara 2 mg om dagen. Förut var jag uppe i 12 någonting. Och vad ska jag ge detta för recension? JAG HAR ALDRIG MÅTT SÅ BRA! Vad ska man jämföra det med. Oh, I know. I första The Matrix-filmen, när Neo säger "Why do my eyes hurt?" och han får till svar "You've never used them before. "... Lite så känns det. För att dra ett lätt exempel. Plus att jag äter mer än maxdos på efexor som på något märkligt sätt gjort mig mindre "drogad", fått mig att skippa små onödiga detaljer och faktiskt göra mina projekt med glädje och känsla.

The Matrix är fanemig skitbra. Kom ihåg att jag såg den på bio 1999. Trots att alla specialeffekter går framåt som en pil så tycker jag att det är riktigt, riktigt bra kvalitet på den filmen. Och man får en ju att fundera lite, är vi ett pussel? Vilken bit är jag då? Vad händer om det saknas något? Hur ser den stora bilden ut? VAD ÄR DET NI TÄNKER DÄR UPPE???? Perhaps we are asking the wrong questions. 


Fast min nummer ett favorit i The Matrix, som jag först tänkte döpa min blogg efter först.
(en liten pojke sitter och böjer  en sked med vad man kan tänka sig är tankekraft... och så säger han...)
- Do not try and bend the spoon. That's impossible. Instead... only try to realize the truth.
- What truth?
- There is no spoon.
- There is no spoon?
-Then you'll see, that it is not the spoon that bends, it is only yourself. Och apropå skedar. Köpte nya bestick igår.


Älskar, ja, mer än mycket annat när det är rent i köket. 
Jag njuter av den här bilden jag tog igår...


Summering. Jag älskar projekt. Projekt är vad som driver mig framåt. Jag tror det är därför många spelar tv/dataspel. Komma till nästa level. Vad finns där? Vilka saker ska man samla på och vad ska man undvika? Hur ska man försvara sig och med vad? Vem är min fiende och vilka är i mitt team? Jag spelar bara mindgames. Eller ärligt talat just nu är jag djupt försjunken i böcker om Ayurveda och dricker kaffe i min one-piece. Ja, jag ska börja dagen förr eller senare. Har trots allt ett schema att följa. Men jag återkommer inom kort. 

Och till alla där ute. 
There is no spoon.

2 kommentarer:

 1. Jag har nu kollat igenom din bdb och dina inlägg här. Absolut inte i stalker-syfte eller nåt annat utan att jag känner igen mig i så mycket du skriver. Och du verkar vara en sån oerhört stark person som tar sig igenom alla berg och dalar som finns. Har också mått dåligt nästan hela livet men jag känner verkligen igen mig själv i dig.
  Du är stark och vacker. Låt ingen säga något annat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lugnt. Jag kan tackla stalkers. Men nej, du är ingen. Du är en människa som känner igen sig. En människa jag nått ut till. Det betyder mycket. Fortsätt läs, fortsätt andas, leva, och skriv gärna så ofta du vill. Peace out, Elisa.

   Radera